Egentid - ett sätt att älska sig själv

Idag är en sådan där dag då jag har funderat på alla de möjliga saker... Allt ifrån varför risgrynsgröt förknippas med december månad, till hur jag ska göra för att mina elever ska uppnå de betyg de önskar. En sak jag har funderat på är det här med egentid. Vad är egentligen egentid och varför är den så viktig?
 
...Jag, personligen, har nog aldrig riktigt reflekterat riktigt över vad egentid egentligen är. I första hand tänker jag på att det är en stund man får för sig själv, kanske i vardagen, för att pyssla om sig själv lite extra. Det kan kanske vara en tur på stan för fönstershopping, ett varmt bad eller en grogg på balkongen en fin sommarkväll. Allt detta i endast sällskap av sig själv.Idag tänker jag faktiskt lite annorlunda...
 
Ju äldre man blir, desto mer erfarenheter stoppar man ned i ryggsäcken. Efter att ha lyckats skaffa mig ett heltidsjobb och eget boende så har det här med egentid blivit så mycket mer än "lyx i vardagen". Idag är egentid att få mycket gjort, men ändå få tid till att sätta sig ned och koppla av en stund innan läggdags. Detta förstås i sällskap av sig själv. Det handlar om att ta hand om sin vardag med nöje, samtidigt som man belönar sig själv.
 
 
Idag var en bra dag för egentid. Dagen började 06.00 med rastning och utfodring av hund, en grötfrukost med tända ljus, en dusch och tillpiffning, denna måndag fick lyxas till med röda läppar och plattat hår. 07.45 gick jag till jobbet och sedan var det i full gång. Full rulle från 07.50 - 16.00, med endast 30 min lunch där både hund skulle rastas och jag hinna äta. Efter jobbet tog jag an disken, rastade hunden, handlade mat, lagade en lite godare middag, pratade med Andreas, arbetade med bedöming och planering, pratade med mamma, diskade lite till, tog en längre promenad med hunden, tog en längre dusch och kröp sedan ned i den rosa One Piecen.
 
En helt vanlig dag hos mig börjar 06.00 och avslutas 21.00, detta för att hinna med allt jag måste: Hund, hem och jobb. Att under den tiden även hinna varva ned innan det är dags att tänka på refrängen är näst intill omöjligt pga att jag ständigt är måttligt stressad. Hur gör man då för att lyckas? Jo, man skiter i allt vad som heter tid. Allt får tag den tid det tar...
 
Egentid för mig är att njuta av sitt eget sällskap, beta av alla måsten utan stress och låta sig själv belönas. Ikväll har jag belönats med en öl till bedömingen och nu väntas en julfilm innan läggdags. Egentid för mig är att gå och lägga sig på kvällen och känna att man gjort något för ens egen skull. Egentid är att låta en älska sig själv och inte glömma bort att en själv faktiskt är det mest värdefulla en har.
 
Med kärlek,
Veronica