Tatuering och inte längre arbetslös

Denna vecka har då inte varit dålig. I tisdags fick jag ett sms av en f.d arbetskollega/vän där det stod att Granbergsskolan var i akut behov av en ersättare då han fått annat jobb och behövde lämna sin tjänst som obehörig Sv/SO-lärare så fort som möjligt. Utan att tveka ringde jag upp rektorn och efter ett kort samtal bestämde vi att vi skulle mötas upp så fort som möjligt. Redan onsdag em satt jag på rektorns kontor, men rektor och biträdande rektor, och diskuterade varför just jag skulle ha jobbet trots att jag är ung och oerfaren. Då de konstaterat att jag har skinn på näsan, en karisma som heter duga och en tydlig självsäkerhet, men ändå ett smittande lugn så sa det att "...men det är ingen idé att vi säger att vi ska fundera tills imorgon eller så, det är klart att du får jobbet!" 
 
Från att vara timanställd på alla möjliga ställen och inte ha en aning om hur månadens inkomst kommer att se ut, till att ha en heltidsanställning med en stadig månadslön - det är faktiskt lite svårt att få det att sjunka in. Jag kommer nog inte att tro det förrän alla papper är påskrivna.
 
Med ett leende upp till örsnibbarna åkte jag hem och laddade upp inför torsdagen och min allra första gaddning, en G-klav på vänster handled. Efter alla de gånger musiken har burit mig så har jag nu äran att få bära med mig den livet ut. Tack, "Longstreet Tatto and Art"!
 
 
Resten av veckan spenderades med min fina pojkvän, vänner och familj. En sådan där vecka man behöver för att samla krafter ibland.
 
Imorgon åker jag till Granbergsskolan för att, efter en introduktion med nuvarande undervisande, ta över tjänsten som obehörig lärare i Svenska och SO. Imorgon vänder jag blad och skriver de första meningarna i ett nytt kapitel i boken om mitt liv.
 
Med kärlek,
Veronica